Media

1.     Foto-challenges

CHALLENGE 1 – Overal gezichtjes!

Simpel, eenvoudig, maar o zo leuk om te doen! Neem wat wiebeloogjes en ga door het huis op zoek naar gezichtjes! Maak er leuke foto’s van als herinnering, of laat ze gewoon hangen. Ik kan je verzekeren dat het elke keer weer een lach op je gezicht tovert.

CHALLENGE 2 – Maak een fotozoektocht!
Spreek af met je broer, zus, mama of papa om een zoektocht te maken voor elkaar! Ga snel door het huis en maak foto’s van details van meubels, voorwerpen,… Wil je het graag wat moeilijker maken? Neem dan bijvoorbeeld een foto van de inhoud van de keukenla, een stuk plint langs de deur, een lamp,… Probeer ook foto’s uit verschillende perspectieven te nemen. Ga misschien eens op je buik liggen of sta op een stoel om je foto te nemen. Ben je klaar met de foto’s nemen, dan is het tijd voor de zoektocht! 

Ga nu op zoek naar de juiste plek waar de foto’s zijn gemaakt. Maar dat is niet alles, want…en nu komt de grootste challenge… De foto moet een exacte kopie worden van het origineel. De foto moet dus echt vanuit hetzelfde standpunt en met dezelfde kadrering gemaakt worden.

Tip: Print de foto’s uit, of nog beter (denk aan het milieu) is het als je kan werken met 2 toestellen. Dan kan je op 1 toestel kijken om op zoektocht te gaan en met het 2de toestel de foto trachten exact opnieuw te maken.

CHALLENGE 3 – Monochroom stilleven!

Zoek in het huis of de klas naar allemaal spulletjes van dezelfde kleur en leg ze samen om er een foto van te maken. Denk hierbij aan de verschillende soorten composities die uitgelegd worden in het werkboek Inbeeld. Hieronder enkele mooie foto’s genomen door de jonge kunstenares Sara Cwynar.

CHALLENGE 4 –  Maak een photobooth!

Tegenwoordig is de photobooth weer helemaal terug van weggeweest. Op huwelijken of feestjes zie je dan ook weer vaak photobooth hokjes verschijnen. Maar misschien nog leuker dan het hokje, zijn de accessoires die erbij komen! Je hebt er enkel wat zwart papier, lange satéstokjes en wat lijm voor nodig. Daag elkaar uit om een heleboel verschillende accessoires te maken. Als iedereen die dag goed gewerkt heeft, maak er dan samen een te gek fotofeestje van! Benoem de fotograaf van de familie, zoek een leuke achtergrond en ga samen op de foto’s met de leukste en gekste accessoires!

  Bron: https://www.tinedelannoy.com/post/5-leuke-foto-challenges-tegen-de-verveling

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: